Social login voor leden:

Vereniging Vlaamse MotorVliegclubs vzw (VVMV)

De Vereniging Vlaamse MotorVliegclubs vzw (VVMW) werd opgericht op 27 maar 2010. Deze vereniging heeft tot doel zowel Vlaamse Motor Vliegclubs, als hun piloten te helpen in diverse gebieden.

Voor piloten biedt VVMV een omvangrijke sportverzekering aan, die een piloot verzekert op de weg van en naar de luchthaven, als piloot in een clubvliegtuig, als piloot in een ander vliegtuig en als passagier in een vliegtuig. Wij raden al onze leden en leerlingpiloten ten stelligste aan deze verzekering af te sluiten.

Het VVMV lidmaatschap zelf geeft u recht op een vermindering van landingstaksen op verschillende luchthavens en vliegvelden en laat u toe om in te schrijven op evenementen (gratis of aan sterk verminderde prijzen). Voorbeelden zijn de dag van de piloot en georganiseerde bezoeken aan beurzen.

Voor vliegclubs zorgt VVMV voor een gemeenschappelijke structuur van de piloot opleidingen, door de noodzakelijke handleidingen uit te werken, te laten goedkeuren door DGLV (Directoraat-Generaal van de Luchtvaart) en EASA (European Aviation Safety Agency) en ze dan ter beschikking te stellen aan alle Vlaamse Vliegtuigclubs. Sedert april 2019 zijn alle motor vliegtuigclubs verplicht om hun opleiding conform te maken aan een DTO (Declared Training Organization) en dus ook de overeenkomstige handleidingen en formulieren te gebruiken. Dit zijn alle documenten die via VVMV door DGLV werden goedgekeurd.

VVMV vertegenwoordigt ook alle Vlaamse Vliegtuigclubs bij diverse nationale en internationale overheden. Hierdoor kunnen motor vliegtuigclubs gebruik maken van alle informatie over bijvoorbeeld milieu of nieuwe reglementeringen. 

Enkele nuttige links:

Lid worden of uw lidmaatschap verlengen en uw verzekering kiezen

Informatie over de sportverzekering

Veelgestelde vragen over de sportverzekering

 

Noordzee Vliegclub - Nieuwpoortsesteenweg 947 8400 Oostende - Tel 059 30 04 79 - info@nzvc.be - 

 - Copyright 2020