Social login voor leden:

Op deze pagina geven wij u uitgebreid informatie over:Panorama

A. Luchtdopen
     1. Wat is een luchtdoop?
     2. Mogelijke trajecten
     3. Kostprijs van een luchtdoop
     4. Luchtdoop als geschenk of incentive
B. Initiatievluchten
     1. Wat is een initiatievlucht?
     2. Kostprijs van een initiatievlucht
C. Contacteer ons

A. Luchtdopen

1. Wat is een luchtdoop ?

Een luchtdoop is een vlucht waarbij tot 3 passagiers per vlucht kunnen meevliegen met één van onze vliegtuigen volgens een vooraf afgesproken traject. Tijdens een luchtdoop beleeft u - in tegenstelling tot een vlucht in een groot vliegtuig - de echte sensatie van "vliegen". Daarenboven kan u genieten van prachtige zichten en krijgt u ook een goed zicht op de werking van een internationale luchthaven en de werking van een vliegtuig, U zit immers in de cockpit! Gedurende de hele vlucht bent u in verbinding met de piloot via een headset met intercom. U kan dus communiceren en aan de piloot vragen stellen, bovendien kan u ook alle communicatie met de verkeerstoren volgen.

Onze doopvluchten worden uitgevoerd door ervaren piloten die beschikken over een Commercial Pilot License. CPL-piloten hebben een verder doorgedreven opleiding en training dan PPL-piloten en dit maakt deze vluchten zeer veilig en aangenaam. Luchtdopen worden uitgevoerd met de Robin DR400 Ecoflyer OO-NZV (4-zitter) of met de Cessna C172 OO-NZC (4-zitter).

2. Mogelijke trajecten

In principe zijn alle trajecten mogelijk en kan u er ook zelf één samenstellen. Ideaal wanneer u eens over uw huis of gemeente/stad wil vliegen ...
Daarnaast hebben we vanzelfsprekend zelf reeds een aantal standaardpaketten samengesteld:

1. Belgian Coast

We nemen u mee op een excursie langs de Belgische kust. We vertrekken uit Oostende en vliegen langs de kustlijn naar Het Zwin in Knokke. Daar draaien we in Westelijke richting naar De Panne. Onderweg ziet u alle Belgische badplaatsen uit de lucht, een indrukwekkend zicht. Bovendien vliegen we voorbij de militaire basis van Koksijde en kan u bij helder weer Groot-Brittannië zien liggen.
Deze vlucht duurt 1 uur en kost €220 of €73 per persoon, indien u met 3 passagiers deelneemt. De volledige activiteit: aankomst, kennismaking, briefing, vlucht en terugkeer neemt ongeveer 2 uur in beslag.

2. North Sea Windmills (aka Thornton Bank)

We nemen u mee op een excursie langs de Thorntonbank. De Thorntonbank is een zandbank in de Noordzee voor de kust van zowel België als Nederland ten westen van de monding van de Westerschelde. De zandbank torent zo'n 25 meter boven de omliggende vaargeulen uit en is ongeveer 20 km lang. Ze loopt evenwijdig met de kust en is de meest noordelijke van de Zeelandbanken. Ze is op ongeveer 30 km van de Belgische kust gelegen.

Het bedrijf C-Power is in 2008 gestart met de eerste fase voor de bouw van een groot windmolenpark op het Belgische gedeelte van deze zandbank. De funderingen van de windturbines, 44 meter hoog, zijn in 2008 gebouwd in de haven van Oostende. Tegen 2012 zouden er oorspronkelijk 60 windturbines komen, maar dit aantal is teruggebracht tot 54 als gevolg van de technologische vooruitgang. De 54 windturbines produceren evenveel elektriciteit als de oorspronkelijk voorziene 60 turbines. Het volledige windmolenpark levert 300MW stroom aan 600.000 inwoners.

In 2010 is men gestart met de bouw van 24 windturbines van het type REPOWER 6,2 MW Offshore. Deze windmolens zijn (net als de 6 REPOWER 5MW-turbines die eerst gebouwd zijn) 184 meter hoog (inclusief de 44 meter hoge funderingen) en hebben een rotordiameter van 126 meter. Eén van de windturbines, D6, is door Kamagurka versierd met een tekening. In de laatste fase (2012-2013) zijn er nog eens 24 windturbines gebouwd met een vermogen van 6,2 MW, wat het totaal aantal turbines op 54 brengt. Deze turbines zijn 198 meter hoog met een rotordiameter van 126 meter. De laatste 6 werden niet gebouwd omdat dan het maximale vermogen van 300 MW dan zou worden overschreden. Het windmolenpark van C-Power werd in juli 2013 voltooid.

Deze vlucht duurt 1 uur en kost €220 of €73 per persoon, indien u met 3 passagiers deelneemt. De volledige activiteit: aankomst, kennismaking, briefing, vlucht en terugkeer neemt ongeveer 2 uur in beslag.

3. The Last Post & Golden Spurs

Bij deze excusie nemen we u mee langs Diksmuide, Ieper, Kortrijk, Roeselare en Torhout.

Diksmuide
staat bekend als de Boterstad, verwijzende naar de bloeiende zuivelhandel die eeuwenlang één van de belangrijkste welvaartspijlers van de stad was. De stad is echter het bekendst van de Eerste Wereldoorlog, waarbij ze het hard te verduren had aan het IJzerfront. Een restant uit deze periode is de beruchte Dodengang, één van de gevaarlijkste stellingen van het Belgisch leger. De IJzertoren die na de oorlog werd opgetrokken is zowel een vredesmonument als een ereteken voor de Vlaamse soldaten die in de frontstreek het leven lieten.

Ieper is een stad in de Westhoek, in het zuidwesten van de Belgische provincie West-Vlaanderen. De stad telt bijna 35.000 inwoners en is daarmee de op vijf na grootste stad van West-Vlaanderen.  De bijnaam van Ieper luidt 'de Kattenstad' of sinds het bezoek van paus Johannes Paulus II, 'Vredesstad'. Ieper ligt in de streek West-Vlaams Heuvelland. Tijdens de volledige duur van de Eerste Wereldoorlog was Ieper aan drie zijden omringd door Duitse troepen. De Britse soldaten noemden deze boog in het front Ypres Salient. De Menenpoort is de stille getuige aan 14-18, en draagt de namen van 54.896 vermiste soldaten. Als herinnering aan de gesneuvelden wordt elke avond de Last Post geblazen onder de Menenpoort.

Kortrijk is een centrumstad in het zuiden van de Belgische provincie West-Vlaanderen. De stad ligt aan de rivier de Leie en telt zo'n 75.000 inwoners. Kortrijk ontstond uit een Romeinse woonkern op de kruising van de Leie en twee romeinse heirbanen. In de middeleeuwen groeide Kortrijk onder impuls van een bloeiende vlas- en lakennijverheid uit tot een van de welvarendste steden van Vlaanderen. De stad staat bekend als de "Groeningestad" of "Guldensporenstad" door de Guldensporenslag, die op 11 juli 1302 plaatsvond op de Groeningekouter te Kortrijk. In de stad werd ook het Verdrag van Kortrijk (1820) ondertekend waarmee de grens werd vastgelegd tussen Frankrijk en het huidige België.

Roeselare is een stad in de Belgische provincie West-Vlaanderen. De stad telt ongeveer 60.000 inwoners en ligt centraal in de provincie West-Vlaanderen. Roeselare profileert zich als winkelstad, handelstad en als Rodenbachstad. De belforttoren en het Klein Seminarie zijn belangrijke geschiedkundige plaatsen.

Torhout is een plaats en stad in de Belgische provincie West-Vlaanderen. De stad telt ongeveer 20.000 inwoners. Torhout wordt als hoofdstad van het Houtland beschouwd. Voor de spellingshervormingen werd Torhout als Thourout gespeld, in West-Vlaanderen wordt de naam dan ook nu nog steevast als "Toeroet" uitgesproken.

Deze vlucht duurt 1 uur en kost €220 of €73 per persoon, indien u met 3 passagiers deelneemt. De volledige activiteit: aankomst, kennismaking, briefing, vlucht en terugkeer neemt ongeveer 2 uur in beslag.

4. Bruges by Air

Bij deze excusie nemen we u mee langs Brugge, Zeebrugge en een deel van Belgische Kust.

Brugge is de hoofdstad en grootste stad van de Belgische provincie West-Vlaanderen en van het arrondissement Brugge. De stad, gelegen in het noordwesten van het land, is tevens de hoofdplaats van het kieskanton Brugge, telt zelf 4 gerechtelijke kantons, en is de zetel van het bisdom Brugge en van een hof van assisen.

Het historisch centrum is als middeleeuwse stad opgenomen op de werelderfgoedlijst van UNESCO. Het is eivormig en ongeveer 430 hectare groot. De volledige gemeente heeft een oppervlakte van ruim 13.840 hectare, waaronder zo'n 1.075 hectare in zee, bij Zeebrugge. De stad telt circa 118.000 inwoners; ongeveer 20.000 daarvan wonen in het centrum. De economische betekenis van Brugge vloeit voornamelijk voort uit zijn zeehaven, Zeebrugge. Tevens is de stad een wereldberoemde toeristische trekpleister.

Deze vlucht duurt 40 minuten en kost €150 of €50 per persoon, indien u met 3 passagiers deelneemt. De volledige activiteit: aankomst, kennismaking, briefing, vlucht en terugkeer neemt ongeveer 1,5 uur in beslag.

5. Bruges by Air Extended Version

 Bij deze excusie nemen we u mee langs Torhout, Brugge, Knokke, Zeebrugge en een deel van Belgische Kust.

Deze vlucht duurt 1 uur en kost €220 of €73 per persoon, indien u met 3 passagiers deelneemt. De volledige activiteit: aankomst, kennismaking, briefing, vlucht en terugkeer neemt ongeveer 2 uur in beslag.

3. Kosten van een luchtdoop

De kost van een luchtdoop betreft een vaste prijs per uur per vliegtuig. U krijgt op voorhand een duidelijk afgesproken all-in prijs. Geen onverwachte meerkosten dus.

Luchtdopen worden gevlogen in de vierzitters (1 piloot + maximum drie passagiers). Het maximale gewicht van de passagiers samen bedraagt 200 kg.

Een luchtdoop van 60 minuten kost €220 alle kosten en BTW inbegrepen. Indien u met 3 personen deelneemt bedraagt de kost per persoon dus €73.
Een luchtdoop van 50 minuten kost €195 alle kosten en BTW inbegrepen. Indien u met 3 personen deelneemt bedraagt de kost per persoon dan €65.
Een luchtdoop van 40 minuten kost €150 alle kosten en BTW inbegrepen. Indien u met 3 personen deelneemt bedraagt de kost per persoon dan €50.

4. Luchtdopen als geschenk of incentive

Een luchtdoop is an sich een goed idee als familie-uitstap met de partner en/of kinderen, aldanniet tijdens de vakantieperiode. Een luchtdoop is daarenboven een origineel en uniek geschenk voor particulieren in ondermeer de volgende gevallen:

- Ten huwelijk vragen van uw geliefde in de lucht (eventueel met spandoek op de grond)
- Huwelijkscadeau
- Huwelijksverjaardag
- Vrijgezellendag
- Verjaardagscadeau
- Communiecadeau
- Kerst- of nieuwjaarscadeau
- Valentijnscadeau
- Afstuderen van een kind of familielid
- Bij een goed rapport van uw studerende kinderen
- ...

Vraag vandaag nog uw cadeaubon aan !

Voor bedrijven zijn luchtdopen geliefd in de volgende omstandigheden:

- Als incentive voor personeelsleden, bijvoorbeeld op secretaressedag, als eindejaarscadeau of op een belangrijke viering binnen het bedrijf
- Team-building
- Cadeau bij pensionering
- Cadeau bij een promotie
- Als cadeau voor goede zakenrelaties
- Als eindejaarscadeau voor uw klanten

Vraag vandaag nog uw cadeaubon aan ! In geval van meerdere personeelsleden, maken wij u graag een offerte.


B. Initiatievluchten

1. Wat is een initiatievlucht ?

Een initiatievlucht is een vlucht in aanwezigheid van een vlieginstructeur. In tegenstelling tot een luchtdoop waar u meevliegt als passagier, zal u hier ook zelf het vliegtuig mogen besturen.

Eerst krijgt u van de instructeur op de grond uitleg over de werking en de besturing van het toestel. Na deze inleiding gaat u samen met de piloot de opstartprocedure doornemen om vervolgens de vlucht uit te voeren. Het vliegtuig heeft een dubbele besturing en de instructeur zal u stap voor stap laten kennismaken met de vliegtechniek. De instructeur brengt het toestel op veilige hoogte, waarna vervolgens deze oefeningen aan bod kunnen komen:

- De rechtlijnige vlucht
- Bocht naar links en rechts
- Rechtlijnige klimvlucht
- Rechtlijnige daalvlucht
- Klimmende bocht
- Dalende bocht
- Slow flight
- Stall recovery
- Steep turns

De volledige landingsprocedure en de landing zelf zullen vanzelfsprekend door de instructeur uitgevoerd worden, maar u kan alles gedetailleerd volgen, inclusief de radiocommunicatie.

Een instructievlucht is ideaal om noties op te doen over hoe een vliegtuig bestuurd wordt en wordt vaak gedaan in voorbereiding op een opleiding tot (privaat) piloot.

2. Kosten van een initiatievlucht

De kost van een initiatievlucht betreft een vaste prijs per uur per vliegtuig. U krijgt op voorhand een duidelijk afgesproken all-in prijs. Geen onverwachte meerkosten dus.

Voor de vierzitters (1 piloot + 1 geïnstrueerde + maximum twee passagiers) bedraagt de kostprijs voor 1 uur € 220 alle kosten en BTW inbegrepen. Indien u met 3 personen deelneemt bedraagt de kost per persoon dus €73. Maar een initiatievlucht is al mogelijk vanaf 40 minuten, dan bedraagt de kostprijs slechts € 150 alle kosten en BTW inbegrepen. Indien u met 3 personen deelneemt bedraagt de kost per persoon dan slechts €50.

3. Contacteer ons

 Voor info, vragen of het maken van een reservatie kan u e-mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.

 

Deze pagina promoten

Noordzee Vliegclub - Nieuwpoortsesteenweg 947 8400 Oostende - Tel 059 30 04 79 - Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 - Copyright 2017